Jobmasters helpt jouw zaak groeien door employer branding

Om te groeien met je onderneming ben je op zoek naar nieuw talent, maar hoe pak je dit juist aan? Met een doordachte employer branding slaag je erin om méér en beter geschikte werknemers aan te trekken.

Jobmasters
Jobmasters

Wat is employer branding?

Wie ben je, wat doe je en waarom is het fijn om voor jouw zaak te werken? Employer branding draait om het bouwen van een sterk merk. Een merk dat aanspreekt, zowel voor nieuw talent als je huidige werknemers. Geen loze praatjes natuurlijk, maar wel een authentiek verhaal om jouw sterke punten als werkgever in de kijker te zetten. Zo oog je niet alleen aantrekkelijke voor sollicitanten, maar zullen de kandidaten ook beter bij je zaak passen. En win-winsituatie dus!

Werknemers als ambassadeurs

‘Practice what you preach’ is een gouden regel in employer branding. Uiteraard is het fijn om uit te pakken met teamevents, etentjes of een spelletje darts over de middag. Maar is het ook écht zo fijn bij jullie? Een aangename werkomgeving creëren is belangrijk om werknemers langer aan je bedrijf te binden. Ze zullen trots zijn op hun werkgever en fungeren als het ware als ambassadeurs voor je merk. Op die manier oog je ook weer aantrekkelijker voor nieuwkomers. En volkomen terecht!

Verschil met corporate branding

Corporate branding en employer branding zijn twee verwante marketingtermen, al is de invulling toch niet identiek. Kort samengevat staat corporate branding voor het volledige beeld van je zaak, met de focus op het aantrekken van klanten of bezoekers. Bij employer branding gaat het veel specifieker over jouw imago als werkgever, met het oog op toekomstige aanwervingen. Uiteraard is het belangrijk dat beide op elkaar afgestemd zijn. Is duurzaamheid bijvoorbeeld erg belangrijk in je werking? Maak dit dan voldoende duidelijk, zodat toekomstige sollicitanten deze waarde delen.

Employer branding
in het digitale tijdperk

‘Een dag in het spoor van collega Anna’, als verhaal op de website. Een social post over jullie familiedag in het pretpark. Of enkele collega’s aan het woord over de invulling van hun job. Employer branding kan verschillende gezichten hebben, maar het digitale luik kan onmogelijk genegeerd worden. En daar ligt onze sterkte met Jobmasters.

Door onze sterke marketingachtergrond kan Jobmasters je bij de volledige employer branding ondersteunen. Zo gaan er van jouw zaak niet langer dertien in een dozijn, maar ben je uniek en aantrekkelijk voor de juiste sollicitanten. Een rekruteringspagina uitteken en uitschrijven, social posts, gerichte campagnes, telefonische opvolging … Wij nemen alles voor onze rekening. Zelfs om je huisstijl of website in een nieuw, moderner jasje te steken kan je bij ons terecht. Zo stellen we alles in het werk om jouw employer branding op punt te zetten en je zaak te helpen groeien.

Start je campagne

Ik heb interesse in
Interesse
    GDPR*